13.12.2017

CDA café: Wat kan er beter in Bodegraven-Reeuwijk anno 2018?

Integriteit is lang niet altijd alleen een kwestie van het zich houden aan de op de werkvloer geldende codes. Integriteit is vooral ook een grondhouding, van waaruit het zich houden aan codes een vanzelfsprekendheid is. Een houding die functioneert als een kompas, waarmee men ook zonder codes een goed en integer burgemeester  kan zijn.

Een betrouwbaar burgemeester  geeft aan wat die grondhouding voor volksvertegenwoordigers en bestuurders namens het CDA zou moeten zijn. Hij heeft hierin een voorbeeldfunctie in.

Burgemeester Christiaan van der Kamp mist deze grondhouding en heeft lak aan de regels die zijn eigen partij hem oplegt, althans hier moet verandering in komen.

Leden van het CDA Bodegraven Reeuwijk die kennis hebben van vermoedelijke misstanden die de integriteit van hun eigen  CDA-politici/bestuurders raakt, moeten ingrijpen en in ieder geval dit bespreekbaar maken en oplossingen aandragen om erger te voorkomen.  Doen ze dit niet of laten ze het gewoon allemaal gebeuren, en afhankelijk van de beschikbare feiten en omstandigheden moet de interne  integriteitscommissie, eventueel in samenspraak met het dagelijks bestuur, besluiten tot mogelijke vervolgstappen zoals een waarschuwing, een berisping of een royementsvoorstel.

U kunt lezen op www.overheidenintegriteit.nl dat integriteitsconflicten heel diep zijn geworteld binnen het CDA Bodegraven Reeuwijk.

Admin - 20:54:51 | Een opmerking toevoegen